Kotor Montenegro Tour boats Vist  Montenegro Explore Enjoy Perfect choice of destinations Boka Kotorska

MONTENEGRO TOUR BOATS

O nama Home

Žanjice


Zanjice se nalaze u uvali Miriste i duboko su uvucene u kopno poluostrva Lustica. Udaljene su 3.8 morskih milja od Herceg Novog i smjestene u ambijentu azurno plavog mora i starih maslinjaka. Plaza je od bijelih oblutaka, duga 300 m, siroka 15 m i moze da primi oko 1 000 kupaca. Zaledjinu Zanjica cine maslinjaci u kojima mozete potraziti hladovinu, piti dobro vino i uzivati u lustickim specijalitetima. U blizini se nalaze Plava spilja i ostrvo Mamula sa starom austrijskom tvrdjavom.


 

Mirišta


Izmedju uvale Zanjica i rta Mirista nalazi se uvala Miriste, koja predstavlja najatraktivniju lokaciju Hercegnovske rivijere. U uvali je izgradjeno moderno kupaliste Masline, koje je kombinacija betonskog dijela i pijeska. Plaza se stepenasto izdvaja iz guste sume maslinjaka i sa morem cini jedinstven sklad, kakav samo priroda moze da stvori. U sklopu kupalista je i ugostiteljski objekat u kom mozete probati specijalitete ovog podneblja.


 

Ostrvo Mamula


Na pomorskim kartama je poznato pod nazivom Lastavica, dok je svoje opšteprihvaćeno ime Mamula dobilo po austrijskom generalu Lazaru Mamuli, koji ga je utvrdio sredinom 19. vijeka. Mamula je nenaseljeno ostrvo na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, udaljeno od Herceg Novog 3,4 nm. Kružnog je oblika, prečnika 200 m, obraslo niskom vegetacijom, sa plažom i pristaništem na sjevernoj strani. U vrijeme oba svjetska rata na ovom ostrvu je bio zatvor i kao znak sjećanja na taj period postavljena je spomen ploča.


 


Plava špilja


Plava špilja je jedna od najatraktivnijih u nizu pećina koje se nalaze na poluostrvu Luštica, smještena izmedju uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora. Udaljena je od Herceg Novog 5,7 nm. Ima dva otvora pod uglom od 45 stepeni, visina od nivoa mora do vrha tavanice je 9 m, a dubina 3 - 4 m. Svoj naziv je dobila po neobično plavoj boji koja nastaje tokom vedrih dana, refleksijom sunčevih zraka koji se odbijaju od njenu površinu. Posjeta ovoj pećini obavezan je dio programa izletničkih tura kroz Bokokotorski zaliv, a u nju se može ući našim brodovima.


 


Perast


Nalazi se 12 km zapadno od Kotora i predstavlja najbolje sacuvanu baroknu cjelinu Jadrana. Grad dozivljava uspon u 17. i 18. vijeku uporedo sa jacanjem svoje mornarice. U to vrijeme nastale su i najljepse gradjevine u ovom utvrdjenom gradu. Palate cuvenih pomorskih kapetana iz ovog kraja pripadaju baroknom stilu i nastale su u vrijeme cvjetanja pomorstva. Medju njima se isticu Bujoviceva iz 1693. godine, Zmajevica , Badovica i Smekja.


Od spomenika kulture izdvajaju se:


- Crkva Sv.Nikole je nastala u periodu 15-17. vijeka. Ima bogatu crkvenu riznicu.


- Parohijska crkva je crkva cija je izgradnja zapoceta 1740. godine po projektu venecijanskog arhitekte Djuzepea Beatija. Izgradjeni su samo zvonik i apsida, dok je oblik crkve u cjelini poznat zahvaljujuci sacuvanoj drvenoj maketi.


- Crkva Sv. Djordja je podignuta na ostrvu ispred Perasta. Pripadala je benediktanskom manastiru sagradjenom u 12. vijeku.


Gospe od Skrpjela je barokna crkva sagradjena 1630. godine na vjestaokom ostrvu ispred Perasta, na kojem je 1452. postojala mala kapela. Posjeduje bogatu muzejsku zbirku likovnih djela italijanskih majstora. Crkvu je sa 68 slika ukrasio Tripo Kokolja, slikar iz Perasta - najpoznatije ime naseg baroknog slikarstva sa kraja 17. vijeka.


 


Herceg Novi


Jos prije nekoliko decenija je u brosurama inoturoperatora zapisano da je Herceg Novi "kamena slika i remek-djelo civilizacija, ali i raskosna botanicka basta.  Svoje bujno mediteransko zelenilo, tu cudnu scenografiju iza "Kapije Boke", stekao je, uglavnom, zahvaljujuci generacijama pomoraca koji su sa brojnih pijaca donosili sadnice palmi, oleandara, eukaliptusa, agava, kaktusa, bambusa, magnolija i ostalog egzoticnog rastinja. Kao "grad vjecnog zelenila, sunca i skalinada", svojevremeno ga je opisao i nobelovac Ivo Andric, i sam, poput mnogih pisaca, ostavljajuci svoju "jesen zivota" u Herceg Novom.

 


Ronjenje


Škola ronjenja i ekskurziona ronjenja sa instruktorom CMAS 3 zvijezde.


Više informacija na web sajtu www.dcneptun.com

 O NAMA  /  ODREDIŠTA  /  GALERIJA SLIKA

DNEVNI ČARTER

EKSKURZIJE

RONJENJE

RIBOLOV

REDOVNE TURE DO PERAŠKIH OSTRVA

TURE KROZ ZALIV

2 X SEDMIČNO REDOVNE TURE

ZA PLAŽE ŽANJICE I MIRIŠTA

KAO I ZA PLAVU ŠPILJU

BIG GAME FISHING


KAPACITET

60+50+30+5


INFO TEL:

069 343 546

069 087 490


 

www.montenegrotourboats.me

E-mail: mongibello@t-com.me